Teràpies

cap_terapies
Salut és l’estat de complet benestar físic, mental i social, i no sols l’absència d’afeccions o malalties.
OMS 1946

Tractaments

Plaer de cuidar-se

“Quan fer salut es converteix en un gran plaer”

Ideal per totes aquelles persones que els agrada invertir en salut d’una manera holística i natural, o les que busquen un canvi en els seus hàbits de vida saludable.
Si practiques Shiatsu-ki® a més de regalar-te un plaer per als cinc sentits, millores la vitalitat, alleuges l’estrès i la tensió, augmentes el rendiment físic i mental, reforces el sistema inmunològic i prens consciència corporal.

Viure sense dolor

L’objectiu del dolor és provocar una resposta adaptativa encaminada a mantenir la nostra supervivència, per això el dolor agut pot tenir un sentit. Quan aquest dolor es perllonga per un temps de 3 a 6 mesos es converteix en una malaltia crònica i ha de ser tractada com a tal:
•    Tensió muscular, contractures, mal d’esquena
•    Lumbàlgies, ciàtiques, cervicàlgies
•    Artritis, artrosis
•    Disfunció temporomandibular
•    Recuperació de lesions i post-operatoris

Relaxació profunda

Cada vegada hi ha un percentatge més elevat d’alteracions del sistema nerviós tant en adults com en nens i joves.
L’ansietat, la depressió, l’insomni, la dificultat de concentració o la pèrdua de memòria poden ser uns dels símptomes.

És important doncs poder tractar aquests símptomes per tal d’evitar les possibles alteracions psicosomàtiques posteriors, que contribueixen a la iniciació o empitjorament d’una determinada malaltia o patiment físic.
•    Mal de cap,migranya, vertigen
•    Colon irritable
•    Fibromiàlgia
•    Síndrome de fatiga crònica
•    Alteracions cutànies i capil·lars
•    Trastorns sensorials

Millorar el metabolisme

L’ alteració funcional dels nostres òrgans pot provocar un seguit de modificacions en el metabolisme corporal desencadenant diferents trastorns orgànics i sensitius:
•    Restrenyiment
•    Gastritis, halitosis
•    Infeccions urinàries
•    Augment del colesterol,
•    Pneumònies

Gestionar emocions

Per acompanyar a la persona en situacions on no és capaç d’entendre què li passa, associat a moments d’estrès, dol, frustració… Des d’una relació de suport, aquests procés pot servir per al propi desenvolupament personal.

Assessorament diatètic

“Som el que mengem”  Hipòcrates
Oferim assessorament en els hàbits alimentaris per millorar la qualitat de vida. Aquest servei es pauta seguint els fonaments de la medicina tradicional xinesa i l’alimentació mediterrània.

Activitats esportives

Ideal per la persona que practica esport, tant si ets principiant com si el que vols és millorar la teva marca o preparar-te per un nou repte. 
Per les que us dediqueu a la dansa o en sou aficionada, els que esteu en el món casteller, geganter o bastoners. 
T’oferim un assessorament basat en l’estudi estructural, biomecànica i tècniques orientals amb la finalitat de millorar el rendiment físic i mental.

Tècniques

Shiatsu-ki®

És l’art curatiu oriental basat en l’harmonització de l’energia a través del contacte. El shiatsu es basa amb els principis de la medicina tradicional xinesa; si reequilibrem la vitalitat energètica afavorim el nostre benestar.

Auriculoteràpia

L’auriculoteràpia és una ciència oriental que es remunta, segons els textos mèdics, a més de 2000 anys. Es basa en l’estimulació del pavelló auditiu, i dels seus punts reflexos, a través de micro-massatge, agulles, llavors i xinxetes. Aquesta tècnica es pot complementar amb altres teràpies.

Sotai -reeducació postural japonesa

Mètode desenvolupat pel Dr. Hashimoto. El seu objectiu és la relaxació muscular i el reequilibri energètic a través del treball holístic de les cadenes cinètiques, musculars i línies de meridians mitjançant la coordinació del moviment corporal amb la respiració del receptor.

Taping Neuro Muscular (TNM)

Tècnica procedent de Corea i Japó, es basa en el pensament que el moviment i l’activitat muscular són imprescindibles per mantenir i recuperar la salut.
En aplicar el TNM (tires adhesives elàstiques) es pot influir sobre diversos teixits de manera diferent, com són l’efecte analgèsic, la millora de la funció muscular per regulació del to muscular, ajudar a la funció articular, eliminar bloquejos de la circulació sanguínia, l’evacuació limfàtica i els mecanisme neuro- reflexes.

Osteopatia biodinàmica crani-sacral

Es tracta d’un sistema de teràpia manual suau i profund, desenvolupat per l’osteòpata nord-americà Dr. William G. Sutherland . El terapeuta a través del contacte de les seves mans escolta i condueix a restablir el moviment del líquid cefaloraquidi de la medul·la espinal, els ritmes interns dels fluids i dels teixits, que es bloquegen degut a patrons tensionals per traumes físics, mediambientals, nutricionals, emocionals i fins i tot del naixement.

Naturopatia

És el procés per recuperar l’estat de salut a través d’estímuls naturals com fitoteràpia, dietoteràpia, flors de Bach, oligoelements, entre d’altres.

Fisioteràpia

Tractament de fisioteràpia convencional i tractaments amb un mètode únic de síntesi entre orient i occident, que engloba els sistemes de salut naturals i holístics amb els coneixements profunds de la biomecànica corporal.
•    Traumatologia
•    Escola de l’esquena
•    Geriatria
•    Reumatologia
•    Esportiva

FAQ (Preguntes freqüents)

Què és el shiatsu

És l’art curatiu oriental basat en l’harmonització de l’energia a través del contacte. Aquesta tècnica de salut japonesa s’inicia a la Xina amb els principis del judo, del do-In (auto-massatge) i de l’anma (massatge antic).

Com i a on es treballa el shiatsu

Es treballa amb la globalitat del cos i s’utilitzen diferents pràctiques: per mitjà del contacte, de les pressions, dels amassaments, les percussions, de les mobilitzacions, d’estiraments i dels balancejos. El terapeuta treballa amb les mans, els colzes, els peus i els genolls. En ocasions es pot complementar la teràpia amb altres tècniques, com la moxa o les ventoses.
 Es realitza sobre un futon a terra, si la salut del pacient no ho permet s’adapta a una llitera.

Com funciona el shiatsu

El shiatsu es basa en els mateixos principis energètics que l’acupuntura xinesa. Segons la medicina tradicional xinesa, els desequilibris o estancaments puntuals de l’energia condueixen, a mig termini, a una malaltia de manera que reequilibrant la nostra vitalitat podem millorar la nostra salut.

Què se sent durant una sessió de shiatsu

Amb el mètode s’actua sobre el sistema nerviós parasimpàtic, que és el que activa els mecanismes de relaxació del cos. És en aquest estat en què es pot començar a alliberar les tensions.
Les experiències més típiques van des d’una relaxació profunda, la sensació de pau interior, l’absència de tensió, l’alleujament, la desaparició dels dolors, i un augment de l’energia.

Durant unes hores desprès del tractament es pot continuar gaudint d’aquest estat de relaxació.
En ocasions, també es pot experimentar una “reacció curativa ” i sentir cansament, endormiscament o un cert augment del dolor general. Aquestes reaccions mostren l’activació del cos per trobar l’equilibri perdut. Són sensacions passatgeres (normalment no més d’un dia) i necessàries.

És dolorós el shiatsu

El shiatsu és una tècnica que no és dolorosa ni invasiva, el terapeuta adapta la sensibilitat i les diferents pràctiques a la necessitat de cada persona. En ocasions, també es pot experimentar una “reacció curativa ” i sentir cansament, endormiscament o un cert augment del dolor general. Aquestes reaccions mostren l’activació del cos per trobar l’equilibri perdut. Són sensacions passatgeres (normalment no més d’un dia) i necessàries.

Que tenir en compte abans i desprès d'una sessió de shiatsu

A diferència d’altres massatges el pacient ha d’estar vestit, per això es recomana portar roba ampla, còmoda i mitjons.
Per no interferir en la circulació de l’energia s’aconsella no fer un àpat abundant abans d’una sessió de shiatsu, i desprès del tractament no realitzar activitats estressants i veure aigua regularment.

Quan dura una sessió de shiatsu

Una sessió de shiatsu amb finalitat terapèutica te una durada de 60′ que pot variar en el cas d’infants i tractament específic.

Quins beneficis generals aporta el shiatsu

•    Reforça el sistema immunitari
•    Millora el metabolisme
•    Augmenta el rendiment físic i mental
•    Millora la circulació sanguínia i limfàtica
•    Alleuja l’estrès i la tensió
•    Augmenta la consciència corporal
•    Millora la vitalitat
•    Equilibra la postura

Qui pot rebre shiatsu

El shiatsu és una tècnica que no és dolorosa ni invasiva per la qual cosa es pot rebre en les diferents etapes de la vida, des de un infant fins a una persona gran.

Estic embarassada, puc rebre shiatsu?

Si, el shiatsu és una tècnica no invasiva per la qual cosa es pot practicar en embarassades, abans durant i desprès del part. És una experiència molt grata i vivencial per la mare i també per l’infant que ha d’arribar en aquests món. Això sí sempre que ho realitzi un terapeuta qualificat.